Приключи приема на кандидатури за третото издание на наградите “Заедно”. На официална церемония в Гранд Хотел София (зала София) на 15 юли 2008 г. от 19 часа ще бъдат обявени номинираните и победителите в различните категории на конкурса. Ще бъде връчена и специална награда от 2000 лева в категорията “Най-добра кампания на НПО”. Тази година също ще има и специални призове за журналист и медия, които през годината адекватно и професионално са отразявали благотворителността и дарителските каузи в България. Наградите ще бъдат връчени от жури, което включва експерти, журналисти и представители на арт средите.

Тазгодишното жури е в състав: Ваня Щерева – певица и писателка Владимир Йончев – главен редактор на в. Телеграф Георги Лозанов – медиен експерт Мая Няголова – Програма за развитие на ООН за България Невена Цонева - ОРТ АД Олга Ковган – Редакционен директор на Програмата Медия Груп Ралица Агайн – заместник-председател на Комисията по финансов надзор Румяна Георгиева – член на Сметната палата на Република България Стефан Джамбазов – журналист и водещ в RFI България.

Церемонията по връчването на наградите “Заедно” тази година се осъществява с подкрепата на: Coca-Cola Мебелна къща ORT и медийното партньорство на: TV 7, RFI България, в. Телеграф, Dnes.bg ФРГИ благодари на всички, които подкрепиха “ЗАЕДНО”.

Наградите се провеждат за трета поредна година по инициатива на ФРГИ с цел популяризиране и поощряване на добрите практики за набиране на средства и на значимите социални каузи в България. “Заедно” има за цел да отличи най-добрите кампании, осъществени от различни институции и организации, за набиране на средства в полза на българското общество за периода юни 2007 – юни 2008 г. Основни фактори при оценяването на номинираните кампании са: финансовите резултати от кампанията, прозрачността и ефективността на събирането и разпределянето на средствата, иновативността и креативността на кампанията, партньорската подкрепа и не на последно място обществената полза. През 2007 г. журито на „Заедно” отличи 5 кампании, сред които награда получиха: Български център за нестопанско право; Обединена Млечна Компания; Сдружение “Довери ми се” – Самоков; Сдружение “Face to Face”, Фондация “Св. Стефан”.

За първи път през 2007 г. ФРГИ присъди приз за журналисти и медия, отразяващи темата за филантропията и Корпоративната отговорност. Журналистите бяха номинирани от Български дарителски форум. Отличени бяха Милен Цветков от Нова Телевизия за журналист и бТВ за телевизия. Каним всички желаещи да се присъединят към нас на официалната церемония по връчването на наградите „Заедно” за 2008г. Заповядайте, за да се запознаете с работата на хората, заели се с нелеката задача да организират кампании за набиране на средства за обществено значими каузи. За повече информация за организираните в България благотворителни кампании и социални каузи, на различни местни организации и за дарителство по интернет, посетете: zaedno.frgi.bg