Приключи приема на кандидатури за второто издание на наградите „Заедно” за 2007 г., но подготовката усилено продължава. На официална церемония в Гранд Хотел София (зала София) – на 24 юли 2007 г. от 19 часа, ще бъдат обявени номинираните и победителите в различните категории на конкурса. Ще бъде връчена и специална награда от 2000 лева в категория “Най-добра кампания на НПО”.

Тази година са обявени и специални категории за журналист и медия, на които също ще бъдат връчени грамота за признание за работата, отразяването и съпричастността към благотворителността в България и статуетка, изработена от мебелна къща ORT – партньор на наградите „Заедно”. Статуетка и грамота ще получат и победителите в следните категории:

  • "Най-добра кампания за набиране на средства"
  • "Най-добра кампания, реализирана от НПО"
  • "Най-много набрани средства"
  • "Най-добра кампания, реализирана от бизнес"
  • "Най-иновативна кампания за набиране на средства"

Наградите ще бъдат връчени от многоуважавано и експертно жури, което за 2007 г. е в състав:

  • Биляна Раева – евродепутат
  • доц.Георги Лозанов
  • Максим Бехар
  • Мая Няголова – Програма за развитие на ООН за България
  • Невена Цонева – ОРТ АД
  • Николай Василев
  • Ралица Агайн – заместник-председател на комисията по финансов надзор
  • Румяна Георгиева – член на Сметната палата на република България

Партньори на инициативата са:
Мебелна къща ORT, Кока Кола, Винпром Свищов , Телевизия Тв7.

ФРГИ благодари на всички, които подкрепиха „ЗАЕДНО”.

Наградите се провеждат за втора поредна година по инициатива на ФРГИ за популяризиране и поощряване на добрите практики за набиране на средства и за важни социални каузи в България. „Заедно” има за цел да отличи най-добрите кампании, осъществени от различни институции и организации, за набиране на средства в полза на българското общество за периода юни 2006 – юни 2007 г. Наградите „Заедно” ще бъдат връчени на победителите от представителното жури от експерти и професионалисти в областта на дарителството, финансите, неправителствените организации и медиите. Основни фактори при оценяването на номинираните кампании са: финансовите резултати от кампанията, прозрачността и ефективността на събирането и разпределянето на средствата, иновативността и креативността на кампанията, партньорската подкрепа и не на последно място обществената полза. И тази година наградите „Заедно” привлякоха интереса на институциите и организациите, които през изминалата година са осъществили значими кампании за набиране на средства с благотворителна цел. Именно за тях ние подготвяме официалната церемония по обявяването на отличените и връчването на наградите. През 2006 г. журито на „Заедно” отличи 5 кампании, сред които награда получиха ГлоБул, Общественият дарителски форум, Сдружение „И нас ни има” и Фондация ”Децата на Русе”. Голямата награда бе връчена на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, село Бъркачево. Каним всички желаещи да се присъединат към нас на официалната церемония по връчването на наградите „Заедно” за 2007г.

Заповядайте, за да се запознаете с работата на тези, заели се с нелеката задача да организират кампании за набиране на средства за обществено значими каузи. За повече информация за организираните в България благотворителни кампании и социални каузи, на различни местни организации и за дарителство по интернет, посетете: zaedno.frgi.bg