Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) за трета поредна година връчи наградите “Заедно” за най-добра кампания за набиране на средства. На официална церемония в Гранд хотел София (зала София) на 15 юли 2008 г. от 19 часа бяха обявени номинираните и победителите в различните категории на конкурса. Победителят в категорията “Най-добра кампания на Неправителствена организация” получи и специална парична награда от 2000 лева.

И тази година има специални призове за журналист и медия, които през годината адекватно и професионално са отразявали благотворителността и дарителските каузи в България. По време на церемонията наградите бяха връчени от жури, което включва експерти, журналисти и представители на арт средите. Тазгодишното жури е в състав: Ваня Щерева – певица и писателка Владимир Йончев – главен редактор на в. Телеграф Георги Лозанов – медиен експерт Мая Няголова – Програма за развитие на ООН за България Невена Цонева – ОРТ АД Олга Ковган – Редакционен директор на Програмата Медия Груп Ралица Агайн – заместник-председател на Комисията по финансов надзор Румяна Георгиева – член на Сметната палата на Република България Стефан Джамбазов – кинорежисьор и журналист в RFI България.

Церемонията по връчването на наградите “Заедно” тази година се осъществява с подкрепата на: Coca-Cola Мебелна къща ORT и медийното партньорство на: TV 7, RFI България, в. Телеграф, Dnes.bg

Наградите “Заедно” са единствени по рода си в страната и се провеждат за трета поредна година по инициатива на ФРГИ с цел популяризиране и поощряване на добрите практики за набиране на средства. “Заедно” има за цел да отличи най-добрите кампании за набиране на средства, осъществени от различни институции в периода юни 2007 – юни 2008 г. Категории и победители в отделните категории:

І. Категория: Най-добра кампания на Неправителствена организация Победител: Фондация “Обществен дарителски фонд – Стара Загора” с кампанията “Да спасим гората!”

ІІ. Категория: Най-добра кампания за набиране на средства Победител: Фондация “За нашите деца” с кампанията "Трябва ли да можеш да ходиш, за да ходиш на училище?"

ІІІ. Категория: Най-много набрани средства Победител: Гражданска благотворителна инициатива “Спаси, дари на…” с кампанията “Спаси, дари на дете бъдеще, надежда, усмивка”;

ІV. Категория: Най-иновативна кампания за набиране на средства Победител: Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” с кампанията Детски празник "Пролетна приказка" Категория: Журналистическа награда ЗАЕДНО 2008. Победител: Николета Попкостадинова, в. Капитал Категория: Печатна медия Заедно 2008 Победител: Business Week Категория: Електронна медия Заедно 2008 Победител: Дарик радио Специалната награда за “Гражданска позиция, провокираща дебат”. Георги Ангелов за “Даренията крият данъчни капани” и на Иван Бедров за “Нетактично за Българската Коледа”. Специалната награда и номинациите за журналист и медия се определят от Български дарителски форум, изборът на победителите в тях е дело на Фондация Работилница за граждански инициативи. Списък на всички номинирани организации и кампании можете да намерите тук. Подробности за номинациите за журналист и медии на Български дарителски форум можете да намерите тук.