Вчера, на церемония в градината на Гранд хотел „София” за седми пореден път Фондация „Работилница за граждански инициативи” връчи своите награди „Заедно”. Екипът на Фондацията благодари на всички гости, номинирани, участници в събитието и медийни партньори за съпричастността им към усилията на ФРГИ за развиване на филантропията и поощряване на добрите благотворителни практики в България. Снимки от церемонията можете да видите в нашата галерия. Гости на събитието бяха популярни български личности, чуждестранни дипломати, журналисти и дарители. Журито с председател омбудсманът на България г-н Константин Пенчев се състоеше от: Камен Колев, заместник председател, Българска стопанска камара, Божидара Димова, експерт „Отдел връзки с обществеността”, БНР, Илияна Иванова, редактор „Новини”, bbt, Никола Шахпазов, главен редактор, културен гайд програмата, Елеонора Гаджева, главен редактор, сп. „За Хората”, Красимира Хаджииванова, директор комуникации, 3Бей.бг, Стоян Стоянов, управител на PRoWay Communications Водещият Камен Воденичаров откри събитието с обявяване на най-новата кампания на ФРГИ „Промени града”, която ще работи в 10 български града в рамките на една година. Лицата на кампанията, сред които Саша Безуханова, Иван Гарелов, Мануела Малеева, Калин Сърменов и други дадоха своята подкрепа за новостартиращата инициатива, целяща набиране на средства за значими местни каузи в градовете Благоевград, Варна, Габрово, Лом, Пазарджик, Русе, София, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол. Повече информация можете да намерите на promenigrada.org

Церемонията по връчването на наградите „Заедно” продължи с отличаване на победителите по категории. Наградите бяха връчени от членове на журито, изпълнителният директор на ФРГИ Илияна Николова, както и заместник посланика на посолството на Норвегия г-жа Дагфрид Йортхул,.

Победителите:

  • Най-добра кампания на НПО – Младежки обществен съвет „Тунджа” за за младежките благотворителни балове за набиране на фонд за стипендии на ученици и студенти от община Тунджа с високи постижения в образованието, спорта и културата, но с нисък социален статус
  • Най-ефективна кампания – VIVACOM за кампанията „Жълти стотинки”
  • Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО –SAP и Екообщност за подобряване на градската среда в район Красно село, София Частен дарител с кауза – г-н Георги Стоименов за дарението за изграждане на ортопедична работилница в България Най-добра кампания – Райфайзен банк за кампанията „Избери за да помогнеш" Водещият Камен Воденичаров обяви и специалната награда, която ФРГИ връчи на тазгодишната церемония. С приза „Млад благотворител” бяха отличени 3-годишният Марти (Мартин Йорданов) и 7-годишният му батко Гого (Георги Йорданов) за дарените от тях средства за лечението на друго малко момче – Богдан.

На церемонията се раздадоха и ежегодните награди за медии с принос в отразяването на благотворителни кампании и инициативи.

  • В категорията “Електронна медия” спечели информационният сайт mediapool за критично и последователно отразяване на теми, свързани с дарителството.
  • Добрина Чешмеджиева от БНТ грабна приза „Журналист от електронна медия” за документалния филм „За другите”, който отразява различни примери на благотворителност и доброволчество в три американски града - Вашингтон, Синсинати и Атланта.
  • От печатните медии беше наградено сп. „Форбс” за поредицата портрети на индивидуални дарители в България, с фокус върху смисъла на това успели хора да правят благотворителност и за класация, която подрежда топ-дарителите в България от миналото до наши дни.
  • Наградата „Журналист от печатна медия” журито присъди на Зорница Стоилова и Люба Йорданова от в. „Капитал” за поредица текстове, свързани с актуални тенденции в дарителството и CSR в страната ни.

Екипът на Фондацията благодари на всички гости, номинирани, участници в събитието и медийни партньори за съпричастността им към усилията на ФРГИ за развиване на филантропията и поощряване на добрите благотворителни практики в България. ФРГИ изказва специални благодарности на: Българската стопанска камара Константин Пенчев, Омбудсман на България Камен Колев, заместник председател, Българска стопанска камара Божидара Димова, експерт „Отдел връзки с обществеността”, БНР Илияна Иванова, редактор „Новини”, bbt Никола Шахпазов, главен редактор, културен гайд програмата Елеонора Гаджева, главен редактор, сп. „За Хората” Красимира Хаджииванова, директор комуникации, 3Бей.бг Стоян Стоянов, управител на PRoWay Communications Нашите медийни партньори за тазгодишните награди „Заедно”: БНР bbt културен гайд ПРОГРАМАТА iNEWS Сп. „За хората” Искрено благодарим на Камен Воденичаров, който прие да бъде водещ на нашето събитие и наНиколай Табаков, който зарадва гостите с музиката си. И не на последно място искаме да благодарим на всички номинирани за усилията, които полагат за развитие на благотворителността в България и за осъщестяване на благородните си каузи.