На официална церемония Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) ще отличи най-успешните дарителски кампании за изминалата година. Събитието ще се състои на 9 юли във Vivacom Art Hall от 19:00 часа. С наградите „Заедно“ вече десета поредна година ФРГИ отбелязва сериозните усилия на гражданските организации, креативно и отговорно към дарителите си да набират средства и да получат местна подкрепа; ползотворните партньорства между неправителствените организации и корпоративни дарители, ангажираността на частните дарители към конкретна кауза в полза на общностт, както и професионалния журналистически поглед към каузите, дарителите, получателите на дарения.

Наградите ще бъдат връчени в пет категории:

  • Най-добра кампания на неправителствена организация;
  • Най-добра кампания;
  • Най-ефективна кампания (като съотношение между набрани и изразходвани за реализиране на кампанията средства;.
  • Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО и Частен дарител с кауза (физическо лице). 

9-членно жури от експерти в различни области и с председател Константин Пенчев, омбудсман на Република България ще оцени кампаниите, за да излъчи победители в различните категории. Освен отличените в петте категории по време на церемонията ще бъдат наградени медии и журналисти, допринесли за отразяването и популяризирането на благотворителни кампании и инициативи. По време на събитието ще бъде връчена и специалната награда "Гражданска позиция, провокираща дебат".

Церемонията се реализира с подкрепата на Vivacom Fund и Фондация „Чарлз Стюарт Мот“. Медийни партньори на събитието са: Bulgaria on air, www.ngobg.info и OFFNews.bg.