На 08.06.2005 г. на официална церемония сред повече от 100 гости, партньори и съмишленици в Гранд Хотел София бяха връчени наградите в първото издание на конкурса “ЗАЕДНО” за най-добра кампания за набиране на средства, учреден от фондация “Работилница за граждански инициативи”. Пет от кандидатствалите 16 кампании получиха награди в категориите:

• Най-добра кампания за набиране на средства - Кампанията “135 години ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, реализирана от ОУ “Св.Св. Кирил и Методий” в село Бъркачево.

• Най-иновативна кампания - Кампанията “Да чуем детските мечти”, реализирана от ГлоБул.

• Най-добра кампания на НПО – награди получиха две кампании: кампанията “За по-добър живот на младежите с физически и ментални увреждания”, организирана от неправителствената организация “И нас ни има” от гр. София и кампанията “Здрави деца – по-добър свят”, осъществена от фондация “Децата на Русе”.

• Най-много набрани средства - Кампанията “Децата – нашето бъдеще” се на фондация “Обществен дарителски фонд” – Стара Загора Нелеката задача да определи победителите в различните категории имаше жури в състав: Бисер Манолов – председател на Управителния съвет на фонда за гарантиране на влоговете в банките, Валери Манчев – нотариус, Вероника Билски – програмен координатор на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа, доц. Георги Лозанов, Нийл Буне – постоянен представител на ПРООН за България, Николай Пенчев – главен редактор на в. 168 часа, Ралица Агайн – заместник-председател на комисията по финансов надзор, Румяна Георгиева – член на Сметната палата на република България. Поздравяваме отличените кампании и благодарим на партньорите ни от Български донорски форум, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", ОРТ АД, Кока Кола Хеленик Ботълинг Кампъни и винпром Свищов, които ни подкрепиха в идеята да учредим наградата "ЗАЕДНО" 2006!