За десета поредна година Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще връчи наградите „ЗАЕДНО”. С наградите „Заедно“ ФРГИ иска да отличи: - сериозните усилия на гражданските организации, креативно и отговорно към дарителите си да набират средства и да получат местна подкрепа; - дълосрочните и ползотворни партньорства на неправителствените организации с корпоративни дарители, успешно обединяващи ресурси и осъществаващи реална промяна в живота на хората; - индивидуалните дарители, направили стратегически избор на кауза и дълготрайно ангажирани със своята дарителска кауза. Наред с тези отличия, наградите „Заедно“ отправят поглед и към медийното отразяване на различни тенденции в дарителството и търсят гражданската позиция, провокираща дебат по темите за дарителството.

Тази година категориите на конкурса за наградите „Заедно“ са пет:

1. Най-добра кампания на неправителствена организация

2. Най-добра кампания

3. Най-ефективна кампания (като съотношение между набрани и изразходвани за реализиране на кампанията средства)

4. Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО

5. Частен дарител с кауза (физическо лице) Граждани, неправителствени организации или компании могат да правят номинации.

Номинирането става чрез попълване и изпращане на формуляр. Попълненият формуляр се изпраща на адрес: konkurs@wcif-bg.org до 28 юни 2015 г., 18:00 часа.

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в първата половина на юли 2015 г. Нека заедно изберем най-добрите кампании за набиране на средства за 2014 година!